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ICU入室患者での摂食嚥下障害は20〜80%程度と有病率が高く,人工呼吸器管理期間,ICU滞在日数,在院日数を延長する要因であり,院内死亡率も悪化する。その機序は多岐にわたり,ICU特有の機序としては気管挿管や譫妄などが挙げられ,それらが原因で生じる嚥下障害は総称して,ICU摂食嚥下障害と言われている。
摂食嚥下障害の評価法として身体所見,嚥下造影検査および嚥下内視鏡が挙げられる。ICUにおける摂食嚥下障害の評価,およびそれに基づくリハビリテーションに関しては未だ確立されていないため,本稿では脳卒中における嚥下障害の評価法なども参考として述べる。
Twenty to 80% of patients with critical illness have dysphagia. They have longer ICU and hospital lengths of stay, more days requiring mechanical ventilation, and higher mortality compared to their counterparts without dysphagia. There are many etiologies of dysphagia in patients in the ICU, which is referred to as ICU acquired dysphagia. Some of these etiologies are specific to patients in the ICU, such as tracheal intubation, delirium, etc. In this article, we describe the strategy for evaluations and rehabilitation of dysphagia in the ICU.
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