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重症患者への栄養療法に関して,現時点でSCCM/ASPEN,ESPEM,Canadian Critical Care Clinical Practice Guidelines Committee,Asia Pacific and Middle East Working Group on Nutrition,日本集中治療医学会など,さまざまな団体からガイドラインが発表されている。
本来はどの団体から発表されていたとしても,各ガイドライン間での推奨が一致していることが望ましいが,同様の臨床的疑問に対する推奨であっても,作成年の違いによる参照文献の違い,各団体での見解の相違などから,異なる推奨事項を提示している項目もある。
これらの相違は,臨床現場での意思決定の際に混乱をまねく可能性がある。
このような状況を回避し,臨床現場で適切な介入がなされるためには,推奨事項の相違と,それらが相違に至った理由を知っておかなければならない。
本稿の目的は,各ガイドライン間での相違点の概説を行い,重症患者の栄養療法について,コンセンサスの得られていない領域を明らかにすることで,臨床現場での適切な意思決定の一助とすることである。
Guidelines for nutrition support of critically ill patients are available from various organizations, such as SCCM/ASPEN, ESPEN, Canadian Critical Care Clinical Practice Guidelines Committee, Asia Pacific and Middle East Working Group on Nutrition in the ICU, and the Japanese Society of Intensive Care Medicine. It would be desirable to have similar recommendations whatever organization they are from, but they are not. Despite similar clinical questions, variations remain among the guidelines due to differences in year of publication and interpretation by each organization. These variations can cause confusion in the clinical setting. To avoid this and to make appropriate interventions, it is necessary to understand the key differences and reasons behind the differences. The aim of this review is to enhance appropriate decision making in the clinical setting by outlining the differences among the guidelines and as yet unexplored areas of nutrition therapy for critically ill patients.
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