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I.緒言
Dextrolnycin(以下DM)は緒方氏が土壤から分離した放線菌の一種たるStreptomyces fra-diaeの産生する塩基性抗生物質で,1949年同氏により命名されたもである。其の後,同氏及び立岡等により本品の精製研究が進められ其の理化学的特性が明らかになつたが,更に荒木等は本抗生物質の抗菌作用及び薬理学的諸問題に就て,詳細なる検討を加へ,主な特性として
1.其の硫酸塩は水に易溶,アルカリ側で強い抗菌性を示し,且つ水溶状態では熱に安定で長期の保存に耐へ,血液成分による抗菌力減弱は見られない。
In the present study, antibacterial activity of Dextromycin was investigated. Dextromycin is a new antibiotics, which was discovered by K. Ogata in 1949.
The results obtained were as follows :
1. The antibacterial activity of Dextromycin was the most satisfactory when this drug was dissolved in a alkaline solvent.
2. As far as the antibacterial activity is concerned, there was no difference between 0.5% and 1 % Dextromycin.
3. 0.5% Dextromycin solution showed antibacterial activity against Bac. subtilis, Sta-phylococcus albus, Morax-Axenfeld diplobacillus and Kochweeks bacillus.
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