Japanese

Senior citizens who use day care centers : Subjective evaluation of the use of partitions Shinya Hisano 1 , Hajime Shimizu 2 1Rehabilitation College Shimane 2Graduate School of Health Sciences,Hiroshima University Keyword: 高齢者 , 施設 , 環境 , (仕切り) , QOL , Senior citizen , Facility , Environment , Partition , QOL pp.77-82
Published Date 2006/2/15
  • Abstract
  • Look Inside
  • Reference
  • Cited by

 Senior citizens without dementia who use a day care center were asked to evaluate whether the use of partitions around tables creates a favorable environment in such facilities. The study was carried out on 12 senior citizens day care center users. After trying out environments with and without partitions around the tables, the subjects were asked to compare the two environments.

 The use of partitions between tables was significantly favored, and the ease of securing privacy, calmness and a conversation showed a high score. The subjects' subjective evaluation was high, and the possibility that it was connected with the improvement in privacy and interchange was suggested with regard to the configuration of the restaurant where a partition was installed.


Copyright © 2006, Japanese Association of Occupational Therapists. All rights reserved.

基本情報

電子版ISSN 印刷版ISSN 0289-4920 日本作業療法士協会

関連文献

もっと見る

文献を共有