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自動縫合器装着後の待ち時間の必要性について,豚小腸で(1)止血効果:6か所をNo Wait群(クランプ後すぐファイヤ)とWait群(クランプ1分後にファイヤ)に割り当て,切離断端の出血点数を1分ごとに計測し,(2)組織量:各群10か所とし,フォーク内に挟まれた組織の湿重量,乾重量を測定した.結果は,(1)Wait群で縫合切離後3分,4分で出血点が有意に減少した.(2)湿重量の差は認めず,乾重量/湿重量比はNo Wait群vs Wait群=0.524±0.039 vs 0.412±0.035(p<0.001)であった.水分移動だけではなく組織量減少が示唆された.待ち時間を設けることで,フォーク間に挟み込まれた組織量は減少し,早期のステイプルラインからの出血は減少する可能性が示唆された.
Backgroud and Methods: To determine the necessity for the waiting times between clamping and firing a linear stapler, we evaluated the number of bleeding points in anastomotic sites (N=6) and the ratio of dry tissue weight to wet tissue weight (DW ratio) (N=20) using the pig small intestine cut with linear staplers. Two groups consisted of No Wait group (a linear stapler was fired immediately after clamping) and the Wait group (a linear stapler was fired one-minute after clamping).
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