Japanese
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カルシウムの摂取と循環器疾患の関連についてエビデンスが蓄積されつつある。脳卒中については,アジア系の人種を中心にカルシウムの摂取が脳卒中に予防的に働くことが報告されているが,欧米では関連がないという報告が多い。虚血性心疾患に関しては,食事からのカルシウム摂取とほとんど関連は認められていない。カルシウムサプリメントの摂取には,脳卒中予防の効果はなく,虚血性心疾患は却ってリスク上昇する可能性が報告されている。カルシウム摂取量が全般的に少ない日本人集団において,カルシウム摂取不足を食事で補うことが脳卒中の予防に働く可能性がある。
We reviewed epidemiologic evidence regarding the associations between dietary or supplementary calcium intake and risk of cardiovascular disease. Dietary calcium intake, especially from milk and dairy foods, was inversely associated with risk of stroke among Asians and American women, but not among American men and Europeans. Supplementary calcium intake was not associated with risk of stroke. As for coronary heart disease, dietary calcium intake was not associated with the risk in most of the previous studies. Supplementary calcium intake was positively associated with risk of coronary heart disease. In conclusion, dietary calcium intake may be beneficial for the prevention of stroke in Japanese whose average intake of calcium is low.