Japanese
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糖尿病は,インスリンの作用不足(供給不全and/or感受性低下)から慢性の高血糖状態を主徴とする代謝疾患群である.糖尿病の新診断基準(2010年7月)では,血糖値(①空腹時血糖値126mg/dL以上②75g糖負荷試験で2時間値200mg/dL以上③随時血糖値200mg/dL以上のうちいずれか)にHbA1c値〔JDS値で6.1%(国際標準値で6.5%)以上〕が加えられた.糖尿病は自覚症状に乏しいものの,高血糖がコントロールされない状態が放置されると様々な合併症をきたす致命的な疾患である.日常の外来では個々の患者の食生活の癖や生活習慣をよく把握し,糖尿病のどのstageにあるかを評価して,糖尿病の悪化要因,合併症に対して最適な介入手段を選んで診療を行っていくことが大事である.
The diabetic is a metabolic disease that makes a high blood glucose status of the chronicity main signs by failure of insulin action. In a new diagnostic criteria of the diabetic in Japan (July, 2010), the HbA1c value was added to the blood sugar level. The diabetic is a fatal disease that causes various coexisting illness when the state that high levels of sugar are not controlled is left. It is important to understand the lifestyle of eating habits of an individual patient in daily life, and to evaluate which stage of the diabetic, and to evaluate the deterioration factor and the coexisting illness of the diabetic for choosing the best intervention means.
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