Japanese
English
- 有料閲覧
- Abstract 文献概要
- 1ページ目 Look Inside
- 参考文献 Reference
超高齢社会や社会環境変化により認知機能や気分状態の維持改善が重要な社会課題となっている。ビールの苦味成分としても知られるホップ由来苦味酸が,腸の苦味受容体に作用し,迷走神経を刺激することで脳腸相関の活性化により認知機能および抑うつ状態を改善することが非臨床試験で確認され,健常中高齢者対象の臨床試験でも有効性が確認されている。食を通じた迷走神経刺激は日常的に続けやすく,新たな予防方法の開発が期待される。
Abstract
Maintenance and improvement of cognitive function and mood is important in an aging society. Preventive approaches, including diets used in daily life have received increasing attention in recent times. Clinical trials and preclinical studies have shown that hop bitter acids, which represent the bitter ingredients in beer, activate the bitter taste receptors and the brain-gut axis, which was shown to improve cognitive function and mood. Vagal stimulus via food ingredients may be a novel approach to maintain brain functions.
Copyright © 2022, Igaku-Shoin Ltd. All rights reserved.