Japanese
English
論述
傳染性疾患の防渇—食中毒(第3囘)
The Control of Communcable Diseases
早川 淸
pp.24-29
発行日 1947年6月25日
Published Date 1947/6/25
DOI https://doi.org/10.11477/mf.1401200145
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食中毒:細菌性中毒
葡萄状球菌
1.本病の認知
本病は感染ではなく中毒であつて發病は急激である。時として強烈な嘔氣,嘔吐,及び蓑弱を招來し激しく始つて來る強い下痢を伴ふものもある。確實な診定は疑はしい食品より葡萄状球菌を分離しその濾液を特志志願者に飲ますか,或は小猫に注射するかして毒性を證明するにあるのみ。
Food Poisoning : Bacterial Intoxication
A. Staphylococcus
1. Recognition of the disease.- A poisoning (not infection) of abrupt onset, sometimes violent, with severe nausea, vomiting and prostration ; severe diarrhea in some cases. Only satisfactory confirmatory test is isolation of staphylococci from suspected food and proof of toxigenic capacity through feeding of filtrates to human volunteers or injecting filtrates into kittens.
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