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脳卒中の危険因子については脳卒中の病型別にみる必要があるものの,高血圧,糖尿病,喫煙,多量飲酒や心房細動は確立された危険因子であり,脂質異常症も危険因子である可能性がある.こういった古典的危険因子は生活習慣と密接な関連があるため,生活習慣の改善によって危険因子を管理・予防し,脳卒中の予防をはかることができる.具体的に言えば,適正な体重,血糖や血清脂質の維持を目標にした適正なエネルギーおよび栄養素の摂取,塩分摂取の制限,野菜や果物の積極的な摂取,有酸素運動,禁煙,適量飲酒やストレス管理などを実践することが脳卒中の予防につながる.
High blood pressure, diabetes, cigarette smoking, heavy alcohol consumption and arterial fibrillation increase the risk of some subtypes of stroke. Abnormal serum lipid profiles are also potential risk factors. Because these risk factors are associated with lifestyle, stroke is largely preventable via controlling and reducing these risk factors through lifestyle modification, such as ensuring appropriate food intake for controlling body weight, blood glucose, and serum lipids, reducing salt intake, increasing intake of vegetables and fruit, aerobic exercise, cessation of smoking, appropriate alcohol consumption, and stress management.
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