Japanese
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骨粗鬆症をはじめとした骨疾患では,栄養や食習慣と深い関連があり,その予防ならびに改善において栄養を抜きにして考えることはできない。我が国は2007年に超高齢社会に突入しており,さらなる骨粗鬆症患者の増加が懸念されている。骨粗鬆症と栄養,特にカルシウムとの関係は一般の認知度が高いにもかかわらず,栄養摂取の目標達成には全く至っていない。また,過去の病気と思われていた小児のビタミンD欠乏性くる病が,妊産婦のビタミンD欠乏,母乳栄養の推奨,乳児期の日光への曝露不足などから増加傾向にある。骨疾患予防のためには若年期からの生活習慣・食生活の改善が重要である。
The nutrition is important for prevention and improvement in bone disorder. Especially osteoporosis associated with nutrition. It has entered the super-aged society in 2007, a further increase in osteoporosis patients are concerned in Japan. Many studies have shown that associated with calcium, vitamin D, vitamin K intake and bone density and fracture. Relationship of osteoporosis and nutrition, despite the general awareness is high, calcium intake is not at all reached the achievement to recommend dietary allowance. In addition, vitamin D deficiency rickets in children, which has been considered in the past of the disorder, there is an increasing trend from such exposure shortage to the infancy of sunlight, vitamin D deficiency in pregnant women, the recommended breastfeeding. Improvement of lifestyle and diet from young age is important for bone disorder prevention.